WIECZÓR WALENTYNKOWY W PORCIE SOŁACZ
14 lutego, godz. 19.00 - 1.00
Drodzy Goście, Przyjaciele Miłości i Smaku!
Zapraszamy Was na niezapomniany Wieczór Walentynkowy, który zamieni naszą restaurację w miejsce pełne miłości, muzyki i wyjątkowych smaków. Świętujmy razem to piękne uczucie – miłość – w najromantyczniejszej scenerii Portu Sołacz.
Co dla Was przygotowaliśmy?
- 🍽 5-daniowe menu degustacyjne, które rozpali Wasze podniebienia i zmysły (do wyboru również opcja wegetariańska)
- 🍴 Przekąski w stole po kolacji
- 🏨 Możliwość noclegu ze śniadaniem w naszym hotelu
- 🎵 Muzyczna oprawa kolacji – nastrojowe dźwięki wprowadzą Was w prawdziwie romantyczny nastrój.
- 💃 Zabawa taneczna – wieczór zakończy się na parkiecie, gdzie muzyczny czarodziej i showman DJ Jazz rozgrzeje Was swoimi niezrównanymi rytmami.
Wyraźcie miłość przy kolacji – zarezerwuj swoje miejsce już dziś i pozwól nam uczynić ten wieczór niezapomnianym.
📞 Telefon: 696 102 225
🎟 Rezerwacje: ToBilet
MIŁOŚĆ - AMOUR - LOVE - AMORE - 恋 - JEST W PORCIE SOŁACZ
Czekamy na Was! ❤
Menu na 14 lutego
Amusbuche:
Domowe pieczywo / smakowe masełko
Przystawka:
Przegrzebki w sosie beurre blanc / jogurt szczypiorkowy / finger limes / czarny kawior / zest z cytryny
Danie główne:
Filet z jelenia / krem selerowy / mus z czarnej porzeczki / ziemniaczany fondant / sos demi–glace z czarnym bzem
Intermezzo:
Granita z jeżyny / matcha fioletowa / finger limes / gin
Deser:
Cremuax czekoladowe z whisky / konfitura z truskawek i malin / financier orzechowy / ciemna kruszonka / lody Baileys
OPCJA WEGETARIAŃSKA
Amusbuche:
Domowe pieczywo / smakowe masełko
Przystawka:
Boczniak mikołajkowy w sosie beurre blanc / jogurt szczypiorkowy / finger limes / zest z cytryny
Danie główne:
Wellington z buraka / puree z pasternaka / mini warzywa / sos demi–glace z porzeczką
Intermezzo:
Granita z jeżyny / matcha fioletowa / finger limes / gin
Deser:
Cremuax czekoladowe z whisky / konfitura truskawka malina / financier orzechowy / kruszonka kakaowa / lody Baileys
PRZYSTAWKI W STÓŁ:
(2 porcje / osoba)
Cielęcina wolno gotowana / sos Vitello tonnato / kapary / Parmigiano Reggiano / oliwa smakowa
Tatar wołowy / pikle / kapary / szczypiorek / musztarda francuska / grzyby marynowane / majonez Chipotles / pumpernikiel
Panierowana krewetka / salsa mango / zioła / chips ryżowy
Krokiet ziemniaczany z koperkiem / twaróg ze Strzałkowa / oliwa ziołowa
Hummus z dyni / kolendra / suszone pomidory / dynia kompresowana / żel z pomarańczy / focaccia
Deska serów i wędlin / focaccia