WALENTYNKI W PORCIE SOŁACZ

Na wieczór

14-02-2025

19:00-01:00

Poznań

Port Sołacz, Litewska 22

Wybierz bilet
Wieczór Walentynkowy w Porcie Sołacz

WIECZÓR WALENTYNKOWY W PORCIE SOŁACZ

14 lutego, godz. 19.00 - 1.00

Drodzy Goście, Przyjaciele Miłości i Smaku!

Zapraszamy Was na niezapomniany Wieczór Walentynkowy, który zamieni naszą restaurację w miejsce pełne miłości, muzyki i wyjątkowych smaków. Świętujmy razem to piękne uczucie – miłość – w najromantyczniejszej scenerii Portu Sołacz.

Co dla Was przygotowaliśmy?

  • 🍽 5-daniowe menu degustacyjne, które rozpali Wasze podniebienia i zmysły (do wyboru również opcja wegetariańska)
  • 🍴 Przekąski w stole po kolacji
  • 🏨 Możliwość noclegu ze śniadaniem w naszym hotelu
  • 🎵 Muzyczna oprawa kolacji – nastrojowe dźwięki wprowadzą Was w prawdziwie romantyczny nastrój.
  • 💃 Zabawa taneczna – wieczór zakończy się na parkiecie, gdzie muzyczny czarodziej i showman DJ Jazz rozgrzeje Was swoimi niezrównanymi rytmami.

Wyraźcie miłość przy kolacji – zarezerwuj swoje miejsce już dziś i pozwól nam uczynić ten wieczór niezapomnianym.

📞 Telefon: 696 102 225

🎟 Rezerwacje: ToBilet

MIŁOŚĆ - AMOUR - LOVE - AMORE - 恋 - JEST W PORCIE SOŁACZ

Czekamy na Was! ❤

Menu na 14 lutego

Amusbuche:

Domowe pieczywo / smakowe masełko

Przystawka:

Przegrzebki w sosie beurre blanc / jogurt szczypiorkowy / finger limes / czarny kawior / zest z cytryny

Danie główne:

Filet z jelenia / krem selerowy / mus z czarnej porzeczki / ziemniaczany fondant / sos demi–glace z czarnym bzem

Intermezzo:

Granita z jeżyny / matcha fioletowa / finger limes / gin

Deser:

Cremuax czekoladowe z whisky / konfitura z truskawek i malin / financier orzechowy / ciemna kruszonka / lody Baileys

OPCJA WEGETARIAŃSKA

Amusbuche:

Domowe pieczywo / smakowe masełko

Przystawka:

Boczniak mikołajkowy w sosie beurre blanc / jogurt szczypiorkowy / finger limes / zest z cytryny

Danie główne:

Wellington z buraka / puree z pasternaka / mini warzywa / sos demi–glace z porzeczką

Intermezzo:

Granita z jeżyny / matcha fioletowa / finger limes / gin

Deser:

Cremuax czekoladowe z whisky / konfitura truskawka malina / financier orzechowy / kruszonka kakaowa / lody Baileys

PRZYSTAWKI W STÓŁ:

(2 porcje / osoba)

Cielęcina wolno gotowana / sos Vitello tonnato / kapary / Parmigiano Reggiano / oliwa smakowa

Tatar wołowy / pikle / kapary / szczypiorek / musztarda francuska / grzyby marynowane / majonez Chipotles / pumpernikiel

Panierowana krewetka / salsa mango / zioła / chips ryżowy

Krokiet ziemniaczany z koperkiem / twaróg ze Strzałkowa / oliwa ziołowa

Hummus z dyni / kolendra / suszone pomidory / dynia kompresowana / żel z pomarańczy / focaccia

Deska serów i wędlin / focaccia