Szampańskie Walentynki z G. H. Mumm w Porcie Sołacz to idealna propozycja na walentynkowy wieczór, który można spędzić w otoczeniu Parku Sołackiego, w klimatycznym wnętrzu nowej restauracji i przy 5-daniowej kolacji zaprojektowanej specjalnie na ten dzień.
Szampańskie Walentynki rozpoczną się od bąbelków. Goście zostaną przywitani kieliszkiem wybornego Champagne G.H. Mumm Grand Cordon od Partnera wieczoru - firmy G. H. Mumm. O doznania kulinarne zadbają Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski – Szefowie Kuchni w Restauracji Port Sołacz, laureaci Kulinarnego Pucharu Polski. Tego dnia zaserwują wyjątkowe dania spoza standardowego menu, w wersji mięsnej lub wegetariańskiej do wyboru.
A co powiecie na kolację z noclegiem i śniadaniem, czyli romantyczne „staycation”? Poczujcie się jak na wyjeździe tylko we dwoje, bez pakowania wielkiej walizki, bez obowiązków, gotowania i tracenia czasu na długie dojazdy. Po pysznej kolacji udajcie się do pokoju, w którym będzie na Was czekać butelka wina Prosecco. Rano przywitamy Was śniadaniem w naszej restauracji, z widokiem na Park Sołacki.
Jeśli chcecie poczuć się jeszcze bardziej wyjątkowo, jakby tego wieczoru nie istniał nikt oprócz Was, jakby cała restauracja była tylko i wyłącznie dla Was, zapraszamy do skorzystania z opcji VIP, czyli kolacji w sali na wyłączność.
------------------------------------------------------------------------
Port Sołacz to aż 5 sal restauracyjnych, na ponad stu gości. W sezonie wiosenno-letnim można dodatkowo korzystać z restauracyjnego, dwupoziomowego tarasu. W połączeniu z wyśmienitą kuchnię śródziemnomorską i niezwykle urokliwą lokalizacją w sercu Parku Sołackiego, miejsce to jest idealnie na spotkanie zarówno w by spędzić czas rodzinnym gronie, jak i na spotkania biznesowe.
Port Sołacz to także hotel. Komfortowe apartamenty oraz otoczenie zabytkowego parku sprawiają, że jest to doskonałe miejsce, by zaczerpnąć oddechu podczas pobytu w Poznaniu.
Port Sołacz, ul. Litewska 22, Poznań
Zarezerwuj stolik na Walentynki w Porcie Sołacz >>
MENU MIĘSNE
AMUSE – BOUCHE
Maślane „bawole serce” / buraczana bułeczka
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Grillowany przegrzebek / cytrusowa biała rzodkiew / rokitnik / espuma z kalafiora / chips z zielonego groszku
ZUPA
Krem z pieczonej papryki / czarna marchew / pomidor confit / mech z natki pietruszki / creme fraiche
DANIE GŁÓWNE
Polędwica wołowa wellington / puree z czarna truflą / szalotka z bzem / sałata freeze / sos demi glace
DESER
Mus z mlecznej czekolady / jadalna ziemia / biszkopt truskawkowy / lody wiśniowe
MENU WEGETARIAŃSKIE
AMUSE – BOUCHE
Maślane „bawole serce” / buraczana bułeczka
PRZYSTAWKA CIEPŁA
Grillowana cieciorka / cytrusowa biała rzodkiew / rokitnik / espuma z kalafiora / chips z zielonego groszku
ZUPA
Krem z pieczonej papryki / czarna marchew / pomidor confit / mech z natki pietruszki / creme fraiche
DANIE GŁÓWNE
Panierowana soczewica / veloute z pora / sałatka z jarmużu i szpinaku / słonecznik / szalotka z bzem
DESER
Mus z mlecznej czekolady / jadalna ziemia / biszkopt truskawkowy / lody wiśniowe